Skip to main content
 
 
 
1
1

Over ons

Groenvoorziening A.J. van der Werf B.V. is een bedrijf met circa 50 werknemers dat zich voornamelijk bezighoudt in de groenvoorzienings- en hovenierssector.

Familiebedrijf

Wij zijn een familiebedrijf dat inmiddels alweer de derde generatie aan het roer heeft. In 1994 nam de huidige directie het stokje over. Op dat moment waren er acht mensen werkzaam. Destijds werden er voornamelijk werkzaamheden in de groenvoorziening verricht. Hierbij moet men denken aan grootschalig onderhoud, zoals cultuurtechnisch werken, bermbeheer, het opschonen van watergangen, etc. In die tijd had het bedrijf een tiental opdrachtgevers, die vooral bestonden uit overheidsinstanties zoals Rijkswaterstaat, provincies en gemeentes.

Rob v/d Werf

Jan Kuiper

Ontwikkeling

Wij zijn ons altijd blijven bezighouden met grootschalig onderhoud. Zo werd het bedrijf op den duur zelfs als een soort verlengstuk van gemeentes gezien. De huidige directie besloot daarnaast bij de overname de vleugels te willen spreiden en aquisitie te gaan plegen op meerdere sectoren in de branche. Zij zijn zich toen tevens gaan richten op kleinschalig groen waaronder ook hovenierswerkzaamheden vallen. Vanwege de achtergrond van de directie was dit een logische stap. Het werk in de particuliere sector nam toe. De keuze voor het uitbreiden van de werkzaamheden wierp al snel zijn vruchten af. Dit werd onder andere zichtbaar door een personeelsgroei.

 

Veiligheid en kwaliteit

In 1997 behaalden we het ISO 9002 certificaat welke later is omgevord tot ISO 9001:2008. Met dit certificaat verdiepten we ons verder in de veiligheidsnormeringen wat betreft mens en materiaal. Hierbij werden ook het uitvoeren de werkzaamheden onder de loep genomen. Dit resulteerde tot de implementatie van het VCA (Veiligheidschecklist aannemers). Om de veiligheidsnormeringen goed te blijven navolgen werd in 2003 besloten de VCA* te verhogen naar VCA**.

Wij zijn ervan overtuigd dat groei kan worden gerealiseerd door het continu leveren van kwaliteit aan de klant. Daarom trachten wij dan ook onderscheid te maken in het leveren van kwaliteit ten opzichte van andere bedrijven of instellingen. Wij zijn gecertificeerd voor Groenkeur Groenvoorzieningen en Boomverzorging. Dit kwaliteitskenmerk is ontwikkeld door de brancheorganisatie.

Het behouden van onze certificaten is uiteraard minstens zo belangrijk als het verkrijgen ervan. Alle behaalde certificaten zijn een leidraad voor de uitvoering van onze werkzaamheden. Op deze manier blijven wij altijd onze kwaliteits- en veiligheidsdoelstellingen volgen. U kunt onze certifcaten downloaden en inzien bij ‘certificaten’ in het bovenstaande menu.

(Uit: Tuin en Landschap)