Nieuws

Groenvoorziening in Tolbert

By | Nieuws | Geen commentaar

In Tolbert hangt een man in een boom. Niks dramatisch, maar hij hangt er wel. De kerk in Tolbert en het heel oude begraafplaatsje er omheen heeft onderhoud nodig. In de kerk zingt een groep mannen onder de bezielende leiding van een strenge dirigente. En dat is te horen, de mannen zingen als wielewaaltjes.

aakerst

Kerstsluiting 2019-2020

By | Nieuws | Geen commentaar

Wij sluiten de zaak vanaf donderdag 20 december om op donderdag  9 januari 2020 weer fris van start te gaan.

Groenvoorziening A.J. van der Werf BV en De Roo Drente BV wensen u hele mooie feestdagen

en een goed begin van het nieuwe jaar. We zien u graag terug in het nieuwe jaar!

Voor dringende zaken kunt u bellen met 06-53 35 26 25.

 

Herinrichting Bosbeek – Nijlandsloopje te Assen

By | Geen categorie, Nieuws | Geen commentaar

De Bosbeek, die in het Asser Bos ontspringt aan de Hertenkamp, en de Nijlandsloop in Assen-Oost weer krijgen hun oorspronkelijke vorm terug. “We laten beide beken weer mooi meanderen, zoals het honderden jaren geleden ook was. Nu is het hier en daar meer een rechte sloot in plaats van een natuurlijk stromende beek. Daar willen we vanaf”, aldus Wiersema.

Fiets- en wandelpaden
Ook worden de Bosbeek en de Nijlandsloop straks weer rechtstreeks op elkaar aangesloten, via een speciale duiker onder Europaweg-Zuid en het spoor door. Beide beken komen vervolgens uit op de Drentsche Aa.

Om dichtbij van de natuur te kunnen genieten, komen er nieuwe fietspaden en wandelpaden langs de kronkelende beken. Voor de zomer moet het allemaal klaar zijn.

Vandaag verrichtte wethouder Wiersema de starthandeling van het grootschalige natuurherstelproject, waar jaren voorbereiding aan vooraf ging. In de vorige bestuursperiode was toenmalig wethouder Alex Langius al met het project bezig.

Mooie duiker
“Dit stukje natuurherstel maakt deel uit van het grote FlorijnAs-project met verbetering van de weg- en waterverbindingen. En omdat van dit deelproject de kosten te hoog opliepen, is de dure waterverbinding gesneuveld. Maar een mooie duiker, met ook een flora- en faunapassage, volstaat ook prima. Alleen per fiets moet je straks ook over het spoor in plaats van eronderdoor”, zegt Wiersema. “Maar mooi wordt het zeker.”

Aan de oostkant heeft de gemeente Assen voorgaande jaren al meer natuur hersteld in het uitloopgebied richting het beekdal van de Drentsche Aa. Zo zijn er poelen en dobben aangelegd, en zijn asfaltpaden weggehaald, om de routes in het gebied natuurlijker te maken.

Maaibestek gemeente Westerkwartier

By | Geen categorie, Nieuws | Geen commentaar

We zijn los!

Deze week heeft wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi aan de Hogeweg bij Den Horn het startsein gegeven voor het maaien van bermen en schonen van sloten.

De werkzaamheden worden vanaf vandaag uitgevoerd door S. Vogelzang en Groenvoorziening A.J. van der Werf B.V.

Wethouder Dijkstra-Jacobi: “Dit startsein is bedoeld als een kennismaking met de twee bedrijven. We zijn nu een grote gemeente met een totale oppervlakte van ca. 36.800 ha.

We willen dichtbij onze inwoners blijven. De medewerkers van beide bedrijven kennen het werkgebied van het Westerkwartier en hebben jarenlange ervaring in het onderhouden van de bermen en sloten in dit gebied.

In totaal gaat het om het onderhouden van ongeveer 240 ha bermen en 550 km sloten.”

 

Westerkwartier foto 2Westerkwartier foto 1

 

SWO Groen, samen in het groen

By | Nieuws | Geen commentaar

image001

SWO Groen bestaat uit drie groenbedrijven, die zich gezamenlijk inzetten voor een maatschappelijk doel. Samen met werkzoekenden

verbetert SWO Groen de openbare ruimte en creëert het op deze manier opleidingsplaatsen en kansen op een reguliere baan.

Wij bieden jou de mogelijkheid om een traject te volgen waarbij je aan de slag gaat als assistent-hovenier.

Aan het eind van je opleiding, beschik je over een diploma, waarmee je kansen op een baan toenemen.

Tijdens de een- of tweejarige opleiding ontvang je twee keer per jaar een premie van 600 euro bovenop de uitkering.

Om mee te kunnen doen moet je tussen de 27 en 65 jaar oud zijn en in staat zijn tot lichamelijk werk in de buitenlucht.

Voor meer info kijk op www.swo-groen.nl

Audit VCA**

By | Nieuws | Geen commentaar

Vorige week met succes de audit afgrond voor het veiligheidscertificaat VCA** voor onze vestiging in Bedum behaald. Voor ons bedrijf in Stadskanaal werd VCA* met een jaar verlengd. Volgend jaar vindt de hercertificering plaats voor beide bedrijven.

Dit betekent dat u er op kunt blijven rekenen dat we onze werkprocessen goed op orde hebben en werken volgens de laatst geldende veiligheidsregels.

VCA: is een certificeerbare controlelijst voor aannemers waarmee zij aan kunnen tonen dat zij veiligheid, gezondheid en milieu beheersen tijdens het uitvoeren van werkzaamheden op de werkvloer. Tevens bevat deze norm aanvullende eisen om het veiligheidsbewustzijn tijdens het werk te verhogen.

Er is daarnaast voor uitvoerende medewerkers een VCA-examen. Hierin wordt onderscheid gemaakt tussen Basisveiligheid (Voor operationele medewerkers) en Veiligheid voor operationeel Leidinggevenden (VOL-VCA). Het bijbehorende certificaat is tien jaar geldig en geeft aan dat de medewerker in ieder geval op de hoogte is van de geldende veiligheidseisen. Door zogenaamde toolboxmeetings wordt deze kennis regelmatig up-to-date gehouden.

Promotiedagen Noord Nederland 6 en 7 november Martiniplaza Groningen

By | Nieuws | Geen commentaar

De Promotiedagen voor het bedrijfsleven Noord Nederland wordt gehouden op 6 en 7 november 2018. De beurs heeft zich in de afgelopen jaren een vaste plek in de agenda van de Noord-Nederlandse ondernemer weten te verwerven. Ondanks alle mogelijke vormen van elektronisch zakendoen, blijft persoonlijk contact hét middel om een duurzame zakelijke relatie op te bouwen.

Wij nodigen u van harte uit om onze stand te bezoeken!

Openingstijden van de beurs: dinsdag 6 november van 12.00 uur tot 22.00 uur en woensdag 7 november ook van 12.00 uur tot en met 22.00 uur.

U kunt ons vinden op het plein Hogeland. De openingshandeling van het plein vindt dit jaar plaats door Andre Kuipers. U kunt zicht via onderstaande link aanmelden.

Aanmelden Andre Kuipers

A Kuipers

 

Voor toegangskaarten kunt u contact opnemen via 050-3012500. U kunt ook een e-mail sturen naar info@groenwerf.nl. Wij zullen er dan voor zorgen dat u tijdig over de kaarten kunt beschikken.

Succesformule

De Promotiedagen is een toegankelijke beurs die slechts een kleine investering vergt, maar optimale efficiëntie en kwaliteit biedt. In een periode van twee dagen krijgt u de mogelijkheid vele zakelijke contacten te leggen in een zeer verzorgde entourage. Uit de cijfers blijkt dat deze opzet werkt. Het aantal zakelijke bezoekers is in de afgelopen twintig jaar van 3.000 tot 27.500 gestegen, terwijl het aantal deelnemers is gegroeid tot zo’n 650 in 1100 standunits. De beursformule werd hiertoe telkens aangepast en geperfectioneerd met wisselende thema’s, aansprekende bijeenkomsten, productintroducties en noviteiten.

Belangrijke zakelijke contacten

Steeds vaker blijkt dat er bij de noordelijke bedrijven, instellingen en overheden belangstelling is om zaken te doen en samen te werken binnen de eigen regio. Juist daarom zorgt een platform als de Promotiedagen voor het bedrijfsleven Noord Nederland voor vele belangrijke zakelijke contacten. In korte tijd kan op informele manier worden bijgepraat met bestaande klanten en leveranciers. Ook buiten de regionale grenzen blijft het succes van de Promotiedagen niet onopgemerkt, gezien deelname van landelijk opererende bedrijven en instellingen in diverse branches. Over de landsgrenzen heen is er de laatste jaren toenemende interesse met deelnemers vanuit onder meer Duitsland, Polen, Zweden, de Baltische Staten en China.

Drone boven Groningen Zuid

By | Nieuws | Geen commentaar

Met dank aan VolkerWessels Vastgoed is er ook een unieke kijk op óns werk gegeven met deze prachtige beelden van een drone boven Groningen Zuid.

In opdracht van VolkerWessels hebben wij de afgelopen jaren het openbaar groen mogen aanleggen in de nieuwe wijk Helpermaar. Hierbij zijn onder andere bomen geplant, is er een park aangelegd en is er een infiltratievoorziening voor hemelwater (Wadi) gerealiseerd. Ook zijn er meerdere tuinen van nieuwe bewoners door ons ingericht. Wij zijn er trots op kleur te mogen geven aan dit mooie ‘nieuwe stukje Groningen’!