Voor de gemeente Bedum zijn we met de afrondende werkzaamheden bezig aan de Kwekerij te Bedum.

De locatie is gelegen aan Boterdiep Oostzijde te Bedum. In het verleden was hier aan de zijde van het Boterdiep garage- en trailerbedrijf Vogelzang gevestigd. Op het achterste gedeelte van het perceel bevond zich de gemeentelijke kwekerij. Enkele jaren geleden is de bedrijfsvoering hier beëindigd en heeft de gemeente het bedrijfspand van Vogelzang aangekocht. Beide lokaties zijn samengevoegd en als woningbouwlocatie herontwikkeld. Het gebied ligt op loopafstand van de cetrumvoorzieningen, zoals winkels, scholen etc.

Het woongebied wordt ontsloten door een nieuwe insteekweg van Boterdiep OZ, die uitkomt nabij het parkeerterrein  van het vernieuwde zorgcentrum Alegunda Ilberi.De insteekweg ‘Kwekerij’ genaamd sluit door middel van en door ons aangelegde inritconstructie aan op Boterdiep OZ en wordt uigevoerd als woonstraat, wat inhoudt dat er geen aparte voetpaden worden aangelegd. De aan beide weerszijden liggende grenstroken woden ingezaaid met gras. De eerste goenstroken, gezien vanaf het Boterdiep OZ worden voorzien van rozen.

Centraal in het plangebied komt een klen speelplaatsje voor de allerkleinsten, ook ligt hier een wandelpad dat aasluit op de Prof. Boermastraat.