Vorig jaar zijn de nieuwste woningen in Ter Laan 4 opgeleverd, nu wordt de infrastructuur van de nieuwe wijk in orde gemaakt. Jacob van Zanten, uitvoerder Groenvoorziening A.J. van der Werf BV: “De paden, voetpaden, bomen, struiken en gazons worden aangelegd. Het groene deel verzorgen wij, zodat de wijk leefbaar en netjes wordt. We maken de slootbermen netjes en leggen de gazons en beplanting naast de voetpaden aan. Ook planten we een grote maat bomen. In het verleden werden in nieuwe wijken vaak jonge boompjes geplant, maar nu kiezen gemeenten vaak voor forse bomen, zodat het niet nog vijf jaar duurt voor er echte bomen staan. Verder planten we overal in de wijk beukenhagen als erfscheiding.

Boomsoorten

Een aantal jaren geleden al werd bedacht dat in de straten van Ter Laan 4 esdoorns en meidoorns moesten komen. Richard Ridder, voorman groenonderhoud bij de gemeente Bedum is samen met zijn collega Richard Visser verantwoordelijk voor de groeninrichting van Ter Laan 4. Richard: “Intussen is de essentaksterfte deze kant op gekomen, dus de oorspronkelijk bedachte bomen zijn het toch niet geworden. Aan de straat de Meerkoet zouden eerst berken komen, maar al snel nadat we bewoners daarover hadden geïnformeerd gaven ze aan dat een aantal mensen in die straat allergisch is voor de pluisjes die van de berk afkomen. Daarom wordt hier de amberboom geplant. Aan de Kuifeend komen krentenbomen te staan”.

De gemeente schrijft dat voor om het beeld uniform te houden: zodat je niet overal verschillende schuttingen krijgt. Om te zorgen dat het straatbeeld ook mooi blijft, verzorgen wij het hele jaar door het groenonderhoud”.

Klik hier voor het plan Ter Laan IV