Skip to main content

Dinsdag 1 oktober zijn er drie medewerkers 12,5 jaar bij ons in dienst. Via deze weg feliciteren wij ze met het jubileum. Op naar het 25 jarig jubileum! Vrijdag 4 oktober werd, in het bijzijn van hun collega’s, onder het genot van een hapje en een drankje hierbij stil gestaan.

Eddie van der Veen.

Zijn passie is werken op de maaiboot. Op elke keer een andere vijver voelt hij zich helemaal vrij. De afgelopen twaalfenhalf jaar zijn “naar grote tevredenheid” geweest, zegt Eddie. “Ik vind het hier nog steeds super. Ik heb al veel verschillende dingen gedaan, van schoffelwerk en tractorwerk tot maaibootwerk. Op het moment zit ik ook op de maaiboot. We zijn al meer dan tien weken in de gemeente Veendam bezig.”

Eddie vindt zijn werk zo leuk omdat het erg afwisselend is. “Dat heb ik het liefst, niet teveel op een vaste plek zitten. Mijn passie ligt inmiddels echt bij de maaiboot. Je bent vrij op het water. Geen vijver is gelijk en elke vijver heeft weer ander onderhoud nodig. Bij winterdag is het wel stervenskoud trouwens. Dat is een nadeel, een extra winterjas is dan geen overbodige luxe. Maar verder is het goed vol te houden.”

Eddie kwam ooit bij Van der Werf terecht via zijn vorige werkgever, hoveniersbedrijf Kempenaar. “Ik ben eerst een jaar gedetacheerd geweest bij Van der Werf. Kempenaar draaide niet goed en onze baas ging zelf op zoek naar een goede plek waar we terecht konden. Na dat jaar ben ik in vaste dienst gekomen. Na behoorlijk aandringen van mijn kant, want het beviel zo goed.” En dat is nog altijd zo. “Het bevalt me hier verschrikkelijk goed. Ik hoop hier nog vele jaren vol te maken!”

Koenraad Ridderbos

Ik begon ooit met het aanleggen en onderhouden van particuliere tuinen, maar houdt zich tegenwoordig bezig met het begeleiden van veertien Fivelingo-medewerkers. Na twaalfenhalf jaar bevalt zijn werk nog steeds goed, zegt Koenraad. “Het is variabel, je komt overal, werkt met verschillende mensen en het is buitenwerk. Ik heb altijd buiten gewerkt, ben niet iemand die binnen moet zitten.”

Samen met een collega begeleidt Koenraad “de jongens van Fivelingo” in Loppersum. “Samen verzorgen we in de hele gemeente Loppersum het onderhoud. Werken met deze jongens maakt het werk nog afwisselender. Ze hebben van alles meegemaakt en ze vragen een heel andere manier van begeleiden dan collega’s bij Van der Werf. Heel veel werkzaamheden hebben ze nog nooit gedaan, die proberen we ze bij te brengen. We zijn heel flexibel en proberen de jongens zoveel mogelijk verschillende werkzaamheden te laten doen. Dat zorgt voor een goede, gemoedelijke sfeer, het idee dat iedereen een vrije functie heeft. We merken dat ook qua ziekteverzuim: dat is heel laag. De jongens zijn altijd in een goede stemming, en dat maakt het plezierig werken.”

Dat Koenraad en zijn collega de vrije hand krijgen in het organiseren van hun werk in Loppersum bevalt erg goed. Koenraad: “We zijn zelf verantwoordelijk voor het reilen en zeilen hier, wij moeten ervoor zorgen dat iedere dag alles goed komt. En het mooiste is als dat ook nog gebeurt en je daar complimenten over krijgt vanuit de gemeente. Dat streelt die jongens ook weer. Het is heel dankbaar werk, dat ik graag nog lang blijf doen”.

Alexander Groendijk       

Ik stond als tienjarige jongen al in de tuin te werken en is het vak haast als vanzelf ingegroeid.  Na een paar weken als uitzendkracht voor Van der Werf te hebben gewerkt kreeg Alexander een jaarcontract. Na dat jaar werd hij in vaste dienst aangenomen als hovenier, nu twaalfenhalf jaar geleden. Zelfs in zijn achternaam zit al wat groen. Dat Alexander in de groenvoorziening is gaan werken is niet verwonderlijk. Alexander: “Mijn vader heeft ook altijd in het groen gewerkt. We hadden vroeger een grote tuin thuis, daar was ik ook altijd in bezig, toen ik een jaar of tien was al. Dus ik ben eigenlijk zo in het vak gegroeid”.

Zijn werk is afwisselend vindt Alexander. “Je komt in de hele provincie. Het contact met de klant is ook altijd leuk. En je bent lekker in de buitenlucht natuurlijk.”

Alexander ziet het dus wel zitten, op naar het volgende jubileum. “Al ben ik na nog twaalfenhalf jaar wel vijftig, dus daar wil ik nog niet teveel aan denken, haha! Maar qua werk ga ik graag zo verder.”

Leave a Reply