Skip to main content

Per 1 juli 2015 vervalt het verlaagde btw-tarief voor renovatie en herstel van woningen, inclusief hovenierswerk. Er komt geen aanvullende overgangsregeling. Dat heeft het Ministerie van Financiën deze week laten weten in een brief aan Branchevereniging VHG. Dit betekent dat het verlaagde btw-tarief nog geldt voor werkzaamheden die vóór 1 juli 2015 worden afgerond. Voor werkzaamheden die na 30 juni 2015 worden afgerond, geldt het algemene btw-tarief van 21%. 

Het 21%-tarief geldt ook als opdrachtgevers voor 1 juli 2015 een vooruitbetaling hebben gedaan voor werkzaamheden die u na 30 juni 2015 afrondt.

Extra impuls branche

Het tijdelijk verlaagde btw-tarief zou oorspronkelijk aflopen op 1 januari dit jaar. Deze maatregel is nog eens zes maanden verlengd om de bouwbranche en de hoveniersbranche een extra impuls te geven. Consumenten konden daardoor zes maanden langer profiteren van deze regeling. Ondernemers kregen met de verlenging de tijd om zich voor te bereiden op de einddatum van 1 juli 2015.

Leave a Reply