Skip to main content

Groenvoorziening A.J. Van der Werf BV ‘adopteert’ rotondes in Bedum

 Achtergrond

Het groenbudget van veel gemeenten staat onder druk. Ook de gemeente Bedum is doorlopend op zoek naar manieren om de kosten van het groenonderhoud te drukken zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Het ‘adopteren’ van rotondes gebeurt in meer Nederlandse gemeenten. Bedrijven die een rotonde adopteren dragen zorg voor het onderhoud en mogen in ruil hiervoor bescheiden reclame-uitingen plaatsen op deze rotonde.

DSC_0165

 Adoptieplan

Groenvoorziening A.J. van der Werf BV heeft in februari van dit jaar een overeenkomst gesloten met de gemeente Bedum. In ruil voor het opnieuw inrichten en het onderhouden van de rotondes in Bedum mogen er op elke rotonde 4 reclameborden worden geplaatst. De looptijd van deze overeenkomst bedraagt 5 jaar.

Partners

De 2 geadopteerde rotondes liggen aan de belangrijkste toegangswegen naar het dorp. Het was dan ook geen probleem om binnen ons netwerk nog 7 bedrijven te vinden die ook graag hun reclame-uitingen op de rotondes wilden plaatsen. Wij hebben hiervoor overeenkomsten gesloten met: Abiant Uitzendgroep, ODN Oil, Bakkerij Klaes Hoekstra, Administratiekantoor Woldendorp, Autobedrijf Velting, Van Bruggen Bestratingen en Bike Store Kuiper. Iedere 6 weken worden de borden gerouleerd, waardoor de reclame van elk bedrijf even lang op de beste locatie zichtbaar is.

Aanleg: VitaalGroen!

VitaalGroen is ons verrassend kleurrijke beplantingsconcept dat de biodiversiteit stimuleert en de belevingswaarde van tuin, park en woongebieden vergroot. Ook de 2 rotondes in Bedum zijn ontworpen en ingericht volgens deze richtlijnen. VitaalGroen kenmerkt zich door grote vlekken vaste planten, waarbij siergrassen als Pennisetum en Miscanthus veelal een bepaalde structuur vormen. Hierbij is het belangrijk dat iedere plantsoort vanuit minimaal één van de zijden bereikbaar blijft. Zodoende is er altijd een mogelijkheid om tussentijds in te grijpen met een beheermaatregel als het terugzetten en doormesten van de soort.

Hier leest u alles over VitaalGroen: 

 

Luzula                                                                                                      Pennisetum