Skip to main content

Bedum – In opdracht van de gemeente Het Hogeland is Groenvoorziening A.J. van der Werf B.V. inmiddels druk bezig met het maaien van de gemeentelijke bermen en het opschonen van de sloten.

Lokale aannemer
De komende maanden wordt er hard gewerkt in de bermen en sloten van Het Hogeland. Deze opdracht is na een aanbesteding, waarbij kwaliteit een belangrijke rol speelde, gegund aan Groenvoorziening A.J. van der Werf B.V. uit Bedum en heeft betrekking op de gebieden van de voormalige gemeenten De Marne, Winsum en Bedum.
De uitvoering is hiermee volledig in lokale handen. Het werk wordt uitgevoerd met eigen materieel (zie: foto hier onder) bediend door medewerkers uit de eigen regio.

Lokale inzet waarborgt een grote gebiedskennis en is bovendien de meest duurzame oplossing door het minimale woon-werkverkeer.

Lokale oplossingen
Het streven is om in geval van mandelige sloten zo veel mogelijk vrijkomend maaisel te verwerken op de aangrenzende percelen. Dit in ruil voor het kosteloos maaien van de gehele sloot. Van der Werf doet dan ook een oproep aan alle aangrenzende perceeleigenaren zich de komende periode te melden op het moment dat de gewassen zijn geoogst zodat hierover nadere afspraken over kunnen worden gemaakt.
Dit kan telefonisch via 050-3012500.

Oog voor de natuur
Duurzaamheid en biodiversiteit zijn, zeker voor een bedrijf dat actief is in het groen, belangrijke en vaak terugkerende thema’s. De opdracht van Het Hogeland is hierop geen uitzondering. Een groot deel van het gebied wordt inmiddels ‘Ecologisch gemaaid’. Hierbij wordt het gras uit de bermen na het maaien verwijderd. Het effect hiervan is een verschraling van de bodem waardoor bloemen meer kansen krijgen. Deze hebben op hun beurt weer een positief effect op de aanwezigheid van bijen, vlinders en insecten.

De komende tijd kunt u de medewerkers van Groenvoorziening A.J. van der Werf B.V. aan het werk zien in Het Hogeland. Spreek ze bij vragen gerust aan. Denk hierbij wel om uw en onze veiligheid. Er wordt gewerkt met grote machines en het is van belang goed oogcontact met de machinist te maken voordat u de machine benaderd.

U kunt bij vragen ook contact opnemen met het bedrijf in Bedum via 050-3012500 of info@groenwerf.nl.