Skip to main content

Het kleurrijkste evenement van Drenthe

Het Bloemencorso Eelde kent een lange traditie.
In 1957 verscheen dit corso voor de eerste keer op de weg. We kunnen met gepaste trots constateren dat dit Corso inmiddels is uitgegroeid tot een van de grootste jaarlijks terugkerende culturele buitenevenementen. Dit feestelijk evenement is een publiekstrekker van formaat geworden. Maar liefst 90.000 bezoekers komen op dit evenement af. Het Bloemencorso Eelde wordt door de onafhankelijke jury steevast betiteld als een van de  mooiste corso’s van Europa. We krijgen ook steeds meer internationale erkenning getuige de groeiende stroom bezoekers van uit de gehele wereld. Ook in de internationale pers wordt aandacht aan dit corso besteed.

Het Bloemencorso Eelde is niet te vergelijken met andere Corso’s in Nederland. Dit heeft alles te maken met de creatieve hoogstandjes van onze ontwerpersgroep, de combinatie van dahlia’s met snijbloemen en andere natuurlijke materialen. Passend geklede en geschminkte figuranten accentueren de uitbeelding. Het Bloemencorso Eelde is meer dan een show van bloemen. Muziek zowel op Corsowagens als in de stoet, theater en verschillende andere vormen van amusement zorgen voor een mix die dit Corso zo speciaal maken. Het Bloemencorso Eelde wordt geheel gerealiseerd door vrijwilligers. Ruim 3000 personen zijn actief bij het Corso betrokken.

Als vriend van de Bloemcorso waren we uitgenodigd om deze editie bij te wonen. Op de foto’s ziet u de winnaar van 2013.

Jacob nam nog van de gelegenheid gebruik om met de “hofdames” op de foto te gaan.

Leave a Reply