Skip to main content

Geo Spriensma vierde 1 september zijn twaalfenhalf jarig jubileum bij Groenvoorziening A.J. van der Werf BV. Hij gaat nog elke dag met veel plezier naar zijn werk. “Je bent eigenlijk gewoon vrij man.”

Het lijkt maar even, de afgelopen twaalfenhalf jaar, vindt Geo. Het was zomaar voorbij. Geo begon bij Van der Werf als kraammachinist, maar door gezondheidsproblemen moest hij daar twee jaar geleden mee stoppen. Geo: “Nu zit ik het hele jaar op de tractor. Maaien, klepelwerk. En dit bevalt minstens zo goed. Qua gezondheid heb ik een paar mindere jaren gehad, maar qua werk voel ik me nu beter dan ooit tevoren. Je bent vrij man. Je moet bijvoorbeeld naar de gemeente Winsum en het enige dat je meekrijgt zijn de tekeningen: dit moet er gebeuren. Hoe je dat wilt doen mag je zelf bepalen, daar word je aardig in vrijgelaten. Vandaag ben ik hier, morgen ben ik daar… Ik heb op zich best een vrij leven. En grote machines, die hebben me altijd getrokken. Ik ben boerenzoon en ben groot geworden met machines, dus dat blijft erin zitten”.

Op naar het vijfentwintigjarig jubileum dus? “Dat is wel de insteek. Als het een beetje meezit hebben we over twaalfenhalf jaar weer een feestje. Daar gaan we voor!”

Leave a Reply