Skip to main content

Jan de Graaf 12,5 jaar in dienst

Jan de Graaf begon na wat omzwervingen twaalfenhalf jaar geleden bij Groenvoorziening van der Werf BV als uitzendkracht, maar kwam al gauw in vaste dienst. “Gelukkig maar, want ik mag hier nog steeds erg graag zijn.”

Vooral het werken met machines trok Jan de Graaf aan in een baan bij Groenvoorziening van der Werf BV. Want dat deed hij zijn hele leven al. En toen bleek werken op de maai-zuigcombinatie ook nog eens een groot gevoel van vrijheid te geven én bleken de collega’s erg leuk te zijn. “Na driekwart jaar kwam ik in vaste dienst. Het beviel wederzijds goed. En gelukkig maar, want ik mag hier nog steeds erg graag zijn. En dan ga je niet zomaar weer weg hè.”

Dat hij de hele dag buiten werkt vindt Jan erg lekker. “En mijn collega’s zijn nog steeds leuk, dat doet ook heel wat. Mijn toekomst is dus wat mij betreft bij van der Werf!”

 

Ronald Bakker 12,5 jaar in dienst

Het aannemersbedrijf waar Ronald Bakker twaalfenhalf jaar geleden al tien jaar voor werkte stopte er mee, maar Ronald zat geen dag zonder werk. “Ik ben daar gestopt en kon de volgende dag bij Van der Werf aan het werk.”

 

Via het aannemersbedrijf waar Ronald Bakker voor werkte kende hij Groenvoorziening van der Werf BV al. “We werkten samen langs dezelfde snelweg. Toen het bedrijf er mee stopte werd ik gebeld door Rob, of ik al ander werk had. Ik kon in één keer door. Ik ben daar gestopt en kon de volgende dag bij Van der Werf aan het werk.”

De afgelopen twaalfenhalf jaar zijn snel gegaan zegt Ronald. “Heel snel. Ik heb het prima naar mijn zin, vooral het gevarieerde werk bevalt me heel goed. Ik doe tractorwerk, zaagwerk, en ik doe heel veel voor de gemeente Groningen en het waterschap, daar ben ik het grootste deel van het jaar voor bezig. Veel aansturen en controleren, bermen en slootonderhoud. Dan is de stad groot hoor. We werken ook helemaal rondom Groningen, alle buitenwijken horen er ook bij.”

Ronald is nu 46 en hij verwacht dat hij nog zeker dik twintig jaar aan het werk zal zijn. “Dus ik hoop dat ik mijn werk in ieder geval nog weer twaalfenhalf jaar zo mag voorzetten. Daar kijken we eerst maar naar uit, mijn vijfentwintigjarig jubileum.”

Leave a Reply