Skip to main content

Dertig jaar geleden begon Jan Hoek als kraanmachinist bij Groenvoorziening A.J. van der Werf BV. Zijn werk bevalt hem nog steeds heel erg goed, hij zou nergens anders willen zijn. “Overal is natuurlijk wel wat hè? Behalve bij van der Werf. Daar is nooit wat!”

Precies vandaag is Jan Hoek dertig jaar in dienst. Hij vertelt enthousiast over zijn werk terwijl zijn kraan rustig door buldert. Zijn kraan, die hij vervoert met zijn grote trots: een Unimog vrachtwagen.

 

Jan zou niet weten waar de afgelopen dertig jaar zijn gebleven. “Toen was ik een knuppel van zesentwintig, nu ben ik ineens zesenvijftig. Een heel leven eigenlijk al hè? We hebben heel wat lief en leed gedeeld hier, op het werk, maar ook privé. Nu zit ik voor Van der Werf al dertig jaar op een kraan, als nummer één. En het bevalt nog steeds super. Ik wil nergens anders meer heen.”

Precies vandaag werkt Jan in totaal veertig jaar: hij werkte de eerste tien jaar van zijn loopbaan bij een bedrijf dat na die tien jaar failliet ging. “Ik kon meteen bij Van der Werf terecht. En zet je duidelijk in het verhaal dat het me harstikke goed bevalt? Overal is wel eens wat hè? Behalve bij Van der Werf. Daar is nooit wat! Ik kan heel goed met de mannen opschieten. Van mij hoeft er de komende tien jaar niks meer te veranderen.”

Jan zit ieder jaar vanaf 1 februari tot ongeveer eind juni met zijn kraan in het grondverzet en vanaf eind juni tot eind januari maakt hij onder andere watergangen schoon. Jan: “Sinds een jaar of vijf zit ik vanaf juni altijd in Veendam en de gemeente Pekela. Krijg ik nu trouwens ook loonsverhoging of zo? Ik krijg er wel een ouwelullendag bij zeker? Nee maar zonder gekheid: Van der Werf heeft gewoon alle honderd punten, het is hier hartstikke mooi. Anders blijf je ook geen dertig jaar bij een werkgever natuurlijk. Toen ik dertig jaar terug begon was dat nog voor Van der Werf senior. Rob zat toen nog op school, dat was nog een broekie. Langzamerhand namen Rob en Jan het over. Met mijn vijfentwintigjarig jubileum heb ik echt een megafeest gehad trouwens. Met dertig jaar doen ze dat niet geloof ik. Maar als alles goed gaat maak ik veertig jaar ook vol en kunnen we dan feestelijk afscheid nemen. En schrijf nog maar even duidelijk op dat het mij hier super bevalt!”

Leave a Reply