Skip to main content

De binnentuin van het Academiegebouw is bijna klaar voor de lustrumviering. Deze week worden de graszoden uitgerold en de heesters geplant.

‘Voor ons is dit een mooie klus. Van niks iets moois maken’, zegt één van de mannen van Groenvoorziening Van der Werf. Het bedrijf is door de RUG ingehuurd om in vier maanden tijd de verwaarloosde binnentuin flink onder handen te nemen.

Bomen zijn gekapt, planten gesnoeid en het mos is uit de grond getrokken. De binnentuin moet in mei, als de lustrumviering van de universiteit begint, weer volledig in bloei staan. Een hele klus, weet de groenmedewerker. ‘De gemeente heeft bepaald dat alle grond in de binnenstad in principe vervuild is. We moesten dus eerst zeventig kuub aarde afvoeren. Met een kraan werd het op een zaterdag over het dak getild. Klik hier voor een filmpje

Het terras voor de kantine van het Academiegebouw was niet meer dan een rommelig stukje gras met witte tuinmeubelen. Nu ligt er nieuwe bestrating en zijn strakke banken van natuurstenen platen aangebracht. ‘Ze krijgen een groene leuning van een ligusterblokhaag’, vertelt hovenier Sjak van der Veen. De tuin wordt een mix van bloeiende heesters, geraniums, vrouwenmantel en grassoorten, vertelt hij.

Leave a Reply