Skip to main content
Onkruidbestrijding

Kamervragen chemische onkruidbestrijding

By 5 november 2015No Comments

Bron: Tuin en Landschap 23

CDA-kamerlid Jaco Geurts heeft Kamervragen gesteld over het aanstaande verbod op chemische onkruidbestrijding. Volgens Geurts houdt het verbod geen rekening met het feit dat gemeenten op dit moment inkopen doen voor volgend jaar.

Geurts stelt dat gemeenten, die nu inkopen doen op het gebied van onrkuidbestrijding, geen rekening kunnen houden met besluitvorming die nog niet is afgerond.

Het CDA-Kamerlid vraagt zich af in hoeverre gemeenten, die ruimte laten voor gebruik van chemische onrkuidbestrijdingsmiddelen, strijdig handelen met een besluit dat nog niet is gepubliceerd in de Staatscourant.

Onomkeerbaar

Geurts stelt ook vragen naar aanleiding van uitlatingen van een ambtenaar van het ministerie van Infastructuur en Milieu op een netwerkdag. Namens het ministerie stelde deze ambtenaar dat het verbod er zonder twijfel komt.

Volgens Geurts is dit strijdig met de toezegging van staatssecretaris Mansveld dat er geen onomkeerbare stappen worden gezet totdat het besluit naar genoegen met de Kamer is besproken.

Op dit moment loopt er een aanvraag voor schriftelijk overleg. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid pas na het debat van 24 november plaatsvinden.

Leave a Reply