Skip to main content
Nieuws

Audit VCA**

By 21 januari 2019No Comments

Vorige week met succes de audit afgrond voor het veiligheidscertificaat VCA** voor onze vestiging in Bedum behaald. Voor ons bedrijf in Stadskanaal werd VCA* met een jaar verlengd. Volgend jaar vindt de hercertificering plaats voor beide bedrijven.

Dit betekent dat u er op kunt blijven rekenen dat we onze werkprocessen goed op orde hebben en werken volgens de laatst geldende veiligheidsregels.

VCA: is een certificeerbare controlelijst voor aannemers waarmee zij aan kunnen tonen dat zij veiligheid, gezondheid en milieu beheersen tijdens het uitvoeren van werkzaamheden op de werkvloer. Tevens bevat deze norm aanvullende eisen om het veiligheidsbewustzijn tijdens het werk te verhogen.

Er is daarnaast voor uitvoerende medewerkers een VCA-examen. Hierin wordt onderscheid gemaakt tussen Basisveiligheid (Voor operationele medewerkers) en Veiligheid voor operationeel Leidinggevenden (VOL-VCA). Het bijbehorende certificaat is tien jaar geldig en geeft aan dat de medewerker in ieder geval op de hoogte is van de geldende veiligheidseisen. Door zogenaamde toolboxmeetings wordt deze kennis regelmatig up-to-date gehouden.