Skip to main content

Groningers worden, op Drenten na, het vaakst gebeten door teken. Dat zegt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Verwacht wordt dat deze maand landelijk zo’n 200.000 mensen worden gebeten door een teek. Daardoor kunnen duizenden mensen de ziekte van Lyme oplopen. Lyme kan op den duur leiden tot neurologische problemen en hartklachten.

De GGD in Groningen raadt mensen, die in bossen of het hoge gras komen, aan om een lange broek te dragen en die in de sokken te stoppen. Daarnaast moeten mensen ’s avonds goed controleren of er geen teek op het lichaam zit. Die verstoppen zich graag op warme plekjes, bijvoorbeeld in de oksels. Een teek moet binnen 24 uur worden verwijderd. Dit kan het best met een tekentang. Als er een rode kring rond de beet ontstaat, raadt de GGD aan om een huisarts te bezoeken.

Leave a Reply